rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Apple pie - Jablkový koláč

Tento jablkový koláčik je veľmi vďačný. Nemusia byť použité len jabĺčka, ale akékoľvek sezónne ovocie. Avšak odporúčam to kombinovať so samotnými jablkami, keďže niektoré ovocie môže pustiť viac šťavy ;-) Platí jediná zásada - suroviny musia byť pri spracovaní cesta studené! - v inom prípade sa koláč nepodarí.

postup:

  • 1. Do robota dáme múku a cukor, pridáme pokrájané maslo a Heru a premiešame krátkymi pulzmi sekacím nožom. Prilejeme vodu a krátko premiešame. Vyklopíme na dosku a spravíme bochník, ktorý zabalíme do fólie, trochu stlačíme na placku a dáme asi na hodinu do chladničky. Nezabúdame, že všetky suroviny musia byť studené!

  • 2. Medzitým si očistíme jablká a pokrájame ich na menšie kúsky. Polejeme ich šťavou z citróna a posypeme 2 PL hladkej múky, pridáme štipku soli, cukor a škoricu podľa chuti.

  • Apple pie - Jablkový koláč

    3. Schladené cesto vyberieme, rozdelíme na dve časti tak, aby jedna bola trochu väčšia (naspodok) a druhá menšia (navrch).

  • Apple pie - Jablkový koláč

    4. Rozvaľkáme tenké cesto - tak, aby prečnievalo cez okraje formy.

  • Apple pie - Jablkový koláč

    5. Popicháme vidličkou, naplníme jablkami a na jablká dáme pár tenkých plátkov masla. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  • Apple pie - Jablkový koláč

    6. Vyvaľkáme druhú časť cesta a prikryjeme jablká. Okraj orežeme tak, aby prečnieval 1,5 cm a dobre spojíme obe cestá. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a spravíme otvory, aby mohla unikať para. Pripravený koláč dáme do chladničky kým sa nám predhreje rúra.

  • Apple pie - Jablkový koláč

    7. Pripravený koláč položíme na väčší plech, ak by nám náhodou vytiekla šťava. Prvých 15 minút pečieme pri teplote 210°C, potom stíšime na 175°C a pečieme ešte 45-60 minút - má byť zlatohnedý. Po vybratí ho necháme poriadne vychladnúť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Apple pie - Jablkový koláč

Tento jablkový koláčik je veľmi vďačný. Nemusia byť použité len jabĺčka, ale akékoľvek sezónne ovocie. Avšak odporúčam to kombinovať so samotnými jablkami, keďže niektoré ovocie môže pustiť viac šťavy ;-) Platí jediná zásada - suroviny musia byť pri spracovaní cesta studené! - v inom prípade sa koláč nepodarí.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 02.09.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    8
  • Čas
    pečenia:
    45-60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    175°C - 210°C ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
cesto
1,5 pohár 250 ml múka hladká
85 g Palmarín
85 g maslo
1/3 pohár 250 ml voda ľadová
2-3 lyžica Práškový cukor

Produkt v recepte:
Palmarín

plnka
6-7 ks jablká
1 ks citrón
2 lyžica múka hladká
1 podľa potreby cukor
1 štipka soľ
1 g vajce (na potretie)
1 podľa potreby škorica mletá
perníčky radia