rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Bábovka s pomarančom a vlašskými orechmi

Bábovka s orechmi a pomarančom rozvoňajú celú vašu domácnosť..

postup:

  • 1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny. Pridáme vajcia. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, maizenu, posekané orechy a postrúhanú pomarančovú kôru. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny. 

  • 2. Hmotu vložíme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Zarovnáme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút. 

  • 3. Rozpustíme 150 g čokolády a 50 g Cery a po upečení a vychladnutí bábovku polejeme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Bábovka s pomarančom a vlašskými orechmi

Bábovka s orechmi a pomarančom rozvoňajú celú vašu domácnosť..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 - 60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    140 - 160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
350 g Palmarín
50 g Cera
300 g múka hladká špeciál
300 g cukor práškový
100 g vlašské orechy sekané
150 g čokoláda na varenie
25 g vanilínový cukor
50 g maizena
12 g kypriaci prášok do pečiva
6 ks vajcia
1 ks pomaranč

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia