rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Baranček s vaječným likérom

Tradičná veľkonočná dobrota.

postup:

  • 1. Vymiešame vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme muku, kypriaci prášok, solamyl, olej a vaječný likér. Všetko dobre vymiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka.

  • 2. Pečieme pri teplote 180°C asi hodinu. Nakoniec podľa fantázie ozdobíme. Najlepšie je barančeka poliať lesklou polevou z Cery a potom posypať farebnými ozdobami alebo ozdobiť krémom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Baranček s vaječným likérom

Tradičná veľkonočná dobrota.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
5 ks vajce
250 g cukor práškový
1 ks vanilínový cukor
250 g Palmarín roztopený
250 ml likér vaječný
125 g múka polohrubá
125 g Solamyl
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
na vysypanie formy Cera
múka na vysypanie formy
perníčky radia