rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Biele pláty

Rezy sú vynikajúce, hoci sú dosť pracné, výsledok stojí za to.

postup:

  • 1. Cesto 1: 7 bielkov vyšľaháme, postupne po lyžiciach zapracujeme cukor, kokosovú múčku, múku a upečieme na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.

  • 2. Plnka 1: 7 žĺtkov, cukor, vanilkový cukor, kakao a kávu vyšľaháme nad parou na penu. Po vychladnutí spojíme s vymiešanou Heliou.

  • 3. Cesto 2: 7 bielkov vyšľaháme na penu, postupne zapracujeme cukor, žĺtky, múku s práškom do pečiva, kakao. Pečieme na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.

  • 4. Plnka 2: Mlieko, zlatý klas a cukor uvaríme na hustú kašu. Po vychladnutí postupne pridáme do vymiešanej Helie.

  • 5. Biely plát: Ceru postrúhame, pridáme preosiaty cukor a sušené mlieko. Spracujeme na hladkú masu, ktorú rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme na doske podľa potrebnej veľkosti a obalíme ňou rezy.

  • 6. Ukladáme nasledovne: kokosová piškóta, kakaová plnka, kakaová piškóta, biela plnka. Takto naskladané pláty rozrežeme po šírke na 4 časti. Bielou plnkou, ktorá je na povrchu potrieme aj boky jednotlivých častí a obalíme vygúľanými bielymi plátmi. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Biele pláty

Rezy sú vynikajúce, hoci sú dosť pracné, výsledok stojí za to.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    80 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
7 ks bielok
300 g cukor krupicový
125 g kokosová múčka
6 lyžica múka polohrubá
7 ks žĺtok
1 bal. vanilínový cukor
1 lyžica káva mletá
8 lyžica cukor kryštálový
5 lyžica múka polohrubá
2 lyžica kakao
250 g Helia
7 ks vajce
7 lyžica cukor kryštálový
5 lyžica múka polohrubá
2 lyžica kakao
1 bal. prášok do pečiva
300 ml mlieko
1 ks Zlatý klas
2 lyžica cukor kryštálový
250 g Helia
250 g Cera
250 g cukor práškový
200 g sušené mlieko
perníčky radia