rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Broskyňová torta

Osviežujúca torta s chuťou broskýň...

postup:

  • 1. Príprava cesta: Žĺtky vymiešame so zmäknutým Palmarinom a práškovým cukrom do peny. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme pri 180°C asi 20 minút. 

  • 2. Upečený korpus necháme vychladnúť a pokvapkáme šťavou z broskyňového kompótu.

  • 3. Príprava krému: Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu na obale. Opatrne do nej zamiešame pokrájané broskyne (z kompótu) a potrieme ňou korpus.   

  • 4. Čerstvé broskyne nakrájame na tenké pláty a rozložíme na vrch torty.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Broskyňová torta

Osviežujúca torta s chuťou broskýň...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
80 g Palmarín
120 g múka polohrubá
150 g cukor práškový
2 ks šľahačka prášková
1 lyžica kakao
700 ml broskyňový kompót
3 ks broskyňa - čerstvá
6 ks vajcia
300 ml mlieko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia