rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kysnuté české koláče Marie Janků-Sandtnerovej

Výborné kysnuté koláče vhodné aj do batôžka na cesty :)

postup:

  • 1. Kysnuté cesto: Do preosiatej a málo osolenej múky pridáme cukor, vanilku a strúhanú citrónovú kôru. Potom tam nalejeme z droždia pripravený, vykysnutý kvások, zohriate mlieko, v ktorom sme umiešali rozpustené maslo a žĺtky. Vypracujeme mäkké a lesklé cesto. Cesto posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.

  • 2. Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžičkou kúsky, urobíme bochníčky, ktoré na omastenom plechu necháme vykysnúť. Zatiaľ dáme do čistého rohu utierky trochu múky a zaviažeme ju špagátom, aby sme mali tvorítko na koláčiky.

  • 3. Vykysnuté bochníčky pripraveným tvorítkom v strede vytlačíme, okraje koláčikov potrieme žĺtkom. Naplníme ich plnkou a pečieme do červena.

  • 4. Koláčiky môžeme naplniť slivkovou, tvarohovou alebo jablkovou plnkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Kysnuté české koláče Marie Janků-Sandtnerovej

Výborné kysnuté koláče vhodné aj do batôžka na cesty :)

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 11.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
zltrko
20 g maslo
1 bal. vanilínový cukor
70 g cukor
20 g droždie
1 štipka soľ
100 g Palmarín
1 štipka citrónová kôra strúhaná
500 g hladká múka
2 ks žĺtok
1/4 liter mlieka
1 ks žĺtko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia