rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

České kysnuté buchty

Prevoňajte svoju domácnosť vôňou vynikajúcich kysnutých buchiet s tromi rôznymi náplňami... 

postup:

  • 1. Príprava kysnutého cesta: Zmiešame dohromady múku, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 žĺtko, 1 lyžičku citrónovej šťavy (alebo citrónovú arómu), 1/2 lyžičky soli, vanilínový cukor, droždie a prilejeme 50 g rozpustenej Helie a 300 ml vlažného mlieka. Elektrickým hnetačom dobre prepracujeme. Cesto trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Pri príprave v domácej pekárničke dáme všetky suroviny do pekárničky, zapneme program CESTO a necháme vykysnúť.

  • 2. Príprava tvarohovej náplne: Tvarohovú náplň si pripravíme tesne pred spracovaním buchiet, lebo tam bude sneh z bielkov. Pripravíme ju tak, že 1 žĺtok, tvaroh, 3 lyžičky vanilkového pudingového prášku rozmiešame a osladíme cukrom podľa chuti. Nakoniec vymiešame sneh z 2 bielkov a primiešame k tvarohovej náplni. Môžeme pridať hrozienka.

  • 3. Príprava makovej náplne: Asi 100 g mletého maku povaríme s trochou mlieka, dochutíme cukrom, citrónovou kôrou alebo citrónovou arómou. Môžeme do toho pridať aj trochu slivkového lekváru alebo trochu pravého horkého kakaa.

  • 4. Dobre vykysnuté cesto si rozdelíme na veľké kúsky, podľa toho aké veľké buchty chceme mať. Kúsky cesta vyvaľkáme na múkou posypanej doske, alebo roztiahneme prstami. Do každej buchty dáme plnku (tvarohovú alebo makovú alebo len slivkový lekvár) a cesto uzavrieme. 

  • 5. Ukladáme do Heliou vymasteného pekáča, spojom dolu a každú buchtu ešte potierame Heliou, aby sa k sebe neprilepili. Nakoniec všetky buchty omastíme aj zhora.

  • 6. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 5 minút a potom znížíme na 150-160 °C. Počas pečenia si môžeme na vrch buchiet dať alobal. Pečieme cca 30 – 35 minút.

  • 7. Hotové buchty vyklopíme na dosku a necháme trochu vychladnúť. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Buchty sú mäkkučké aj na druhý deň.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

České kysnuté buchty

Prevoňajte svoju domácnosť vôňou vynikajúcich kysnutých buchiet s tromi rôznymi náplňami... 

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 - 170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
100 g Helia
500 g múka polohrubá
4 lyžica cukor kryštálový
50 g cukor práškový
25 g droždie
350 g tvaroh - pasírovaný
3 lyžička puding vanilkový
1 ks vanilínový cukor
100 g mak mletý
slivkový lekvár
1/2 ks citrón
400 ml mlieko
2 ks vajcia
1/2 lyžička soľ

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia