rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládová torta s mandľami

Veľmi jednoduchá torta plná dobrých vôňí a čokolády.

postup:

  • 1. 1 hrnček svetlohnedého cukru roztopíme vo vode, čiže zmes bude mať objem asi 1 a pol hrnčeka.

  • 2. Do hrnčeka nalejeme vodu a do misky na roztápanie čokolády posekáme čokoládu s Heliou a roztopíme vo vodnom kúpeli. Za stáleho miešania pridávame roztopený cukor.

  • 3. Roztopenú čokoládu vlejeme do inej misky (mala by byť trochu zohriata aby nám čokoláda netuhla na studenom podklade) a vmiešame žĺtky a všetky ostatné ingrediencie.  Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne vmiešame do čokoládovej zmesi.

  • 4. Do olejom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy nalejeme zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 35 minút.

  • Čokoládová torta s mandľami

    5. Asi po hodine ju vyberieme z formy, nakrájame a servírujeme posypanú práškovým cukrom. Prípradne si môžeme pripraviť čokoládový toping a tortu môžete ozdobiť podľa sezóny, napríklad aj jesenným jahodovým listom..

  • Čokoládová torta s mandľami

    6. Upečenú tortu necháme vychladnúť v izbovej teplote ešte vo forme. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládová torta s mandľami

Veľmi jednoduchá torta plná dobrých vôňí a čokolády.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    35 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
3 lyžica múka hladká
350 g čokoláda na varenie
1 pohár 250 ml cukor svetlohnedý
1 kg čokoláda horká 68%
50 g mandle mleté
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 ks pomaranč
2 lyžica amareto
5 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia