rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládová torta

Jednoduchá torta, ktorou potešíte každého oslávenca

postup:

  • 1. Z bielkov a 100g cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky a 40g cukru vymiešame do penista, pridáme sneh a zľahka vmiešame preosiatu múku, rozohriaty Palmarin a 1,5 PL kaka. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Dáme piecť do predhriatej rúry asi na 45 minút. Po upečení vyklopíme,necháme vychladnúť a pozdľžne rozrežeme.

  • 2. Na miernom ohni necháme zovrieť mlieko rozmiešané s múkou a povaríme asi 2 minúty. Za občasného miešania necháme hustú kašu vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme zmäknutú Heliu,cukor a zvyšok kakaa a vymiešame do penista. Hotovým krémom plníme pripravený korpus.  

  • 3. Na záver hotovú tortu polejeme čokoládovou polevou a podľa potreby ozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládová torta

Jednoduchá torta, ktorou potešíte každého oslávenca

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
mds
6 ks vajcia
290 g cukor práškový
150 g múka hrubá
150 g múka hrubá
30 g maslo
2,5 lyžica kakao
150 ml mlieko
1,5 lyžica múka polohrubá
200 g Helia
1 ks vanilínový cukor
1 ks čokoládová poleva
30 g Palmarín

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia