rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládové koláčiky s ovocným želé

Krásne bambuľky, ktoré deti zbožňujú.

postup:

  • 1. Šľahaná hmota s čokoládou Postup - bielka a cukor kryštálový vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 15 min. Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu, naplníme čokoládovým krémom. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí vykrajujeme kovovou formičkou kolieska. Okraje koliesok namočíme do čokolády a na povrch položíme ovocnú želé polguľu.

  • 2. Čokoládový krém Postup - z mlieka, kryštálového cukru, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku (Zlatý klas) uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Nakoniec primiešame rozpustenú studenú čokoládu. Vyšľaháme hladký krém.

  • 3. Želé polgule Postup – ovocie očistíme, nakrájame na malé kúsky a uložíme do formy polgule. Vodu, tortové želé a cukor uvaríme, dochutíme citrónovou šťavou a po čiastočnom vychladnutí pripravené ovocie zalejeme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládové koláčiky s ovocným želé

Krásne bambuľky, ktoré deti zbožňujú.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 13.08.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    210 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
dfg
Šľahaná hmota s čokoládou
60 g čokoláda horká
24 g cukor práškový
60 g Palmarín
3 ks vajcia
60 g cukor kryštálový
60 g múka polohrubá
čokoládový krém
2 dl mlieko
10 g cukor vanilkový
80 g maslo
80 g Helia
60 g cukor kryštálový
2 ml rum
1 ks žĺtok
80 g čokoláda horká
Želé polgule
250 g čerstvé ovocie
20 g tortové želé číre
200 g voda
30 g cukor kryštálový
citrónová šťava
Dohotovenie
150 g čokoláda horká
50 g Cera
30 g Zlatý klas

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia