rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládové whisky brownies

Skvelý brownie s kvapkou whisky od nášho priateľa Robina.

postup:

  • 1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pripravíme si plech 20*20 cm pokrytý papierom na pečenie.

  • 2. Rozpustite si instantnú kávu v niekoľkých lyžiciach pripravenej whisky (na cesto to bude celkovo 250ml). Vo vodnom kúpeli rozpustíme túto kávovú zmes, Palmarin, 200g čokolády, cukor a whisky. Stačí byť trpezlivý než sa všetko roztopí na konzistentnú hustú omáčku.

  • 3. Preosejeme si hladkú múku s kypriacim práškom a kakaom do veľkej misy. Predtým pripravenú zmes pridáme k múčnej časti. Miešame až kým sa hmota nespojí. Potom pridáme dve rozšľahané vajcia. Hmotu vylejeme do pripraveného plechu.

  • 4. Pečieme asi 1 hodinu 15 minút, alebo kým špáratko ktoré pichneme do stredu neostane čisté. Všetko záleží trochu od veľkosť plechu. Keď už je cesto upečené polejte ho ešte cca 3 lyžicami whisky a nechajte v plechu úplne vychladnúť.

  • 5. 90g čokolády opäť rozpustite vo vodnom kúpeli a primiešajte smotanu až kým nevznikne pekná poleva. Túto potom prelejte na nakrájaný koláč.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládové whisky brownies

Skvelý brownie s kvapkou whisky od nášho priateľa Robina.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    75 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g Palmarín
290 g čokoláda horká 68%
375 g cukor práškový
1 lyžica káva
185 g múka hladká
60 g kypriaci prášok do pečiva
40 g kakaový prášok
2 ks vajcia
80 ml smotana na šľahanie 33%
300 ml whisky

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia