rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládový krém s ríbezľami

Osviežujúci dezert z ovocia z vašej záhradky..

postup:

  • 1. Ovocnú ríbezľovo-malinovú dreň a 60 g cukru spolu uvaríme, odstavíme a pridáme vopred namočenú plátkovú želatínu. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť. 

  • 2. Pri pohárových dezertoch je dôležitý výber vhodného pohára, kde môžeme jednotlivé časti striedavo vrstviť a kombinovať aj s vhodným piškótovým korpusom. Fantázii sa medze nekladú.

  • 3. Rozpustíme 100 g cukru na svetlý karamel, pridáme 60 g horúcej smotany a rozvaríme. Ešte horúce vlejeme do čokolády a vmiešame Heliu. 250 g smotany vyšľaháme a do vlažnej zmesi pridáme najskôr malú časť z tejto vyšľahanej smotany, premiešame a pridáme zvyšnú vyšľahanú smotanu. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na stuhnuté želé do pohárov.

  • 4. Na dohotovenie a dozdobenie použijeme 150 g vyšľahanej smotany, čerstvé ovocie a čokoládovú ozdobu s mandľami, prípadne pistáciami. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládový krém s ríbezľami

Osviežujúci dezert z ovocia z vašej záhradky..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    120 (tuhnutie) min.
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
smotana
25 g Helia
160 g cukor kryštálový
5 g želatina plátková
100 g čokoláda horká
čokoládová dekorácia biela a tmavá
20 g mandľové lupienky
300 g ríbezľovo malinová dreň (rozmixované ríbezle a maliny)
75 g ríbezle
75 g maliny
460 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia