rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoláska

Torta je nenáročná na prípravu a veľmi chutná. Hodí sa na každú príležitosť.

postup:

  • Čokoláska

    1. Žĺtky, cukor a horúcu čiernu kávu šľaháme metličkou, kým masa celkom nezhustne. Potom pridám kakao, orechy a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a práškom do pečiva ho zľahka primiešame k vychladnutej mase. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly upečieme. Vychladnutú tortu prekrojíme napoly.

  • 2. Čokoládová plnka: V precedenej 1 dl čiernej kávy rozmiešame polámanú čokoládu, žĺtok, cukor a za stáleho miešania uvaríme dohusta. Palmarin vymiešame, postupne pridáme vychladnutú čokoládovú masu a spolu dobre vymiešame. Prekrojenú tortu naplníme plnkou a spojíme. Povrch a boky polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie. Tortu podávame so šľahačkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoláska

Torta je nenáročná na prípravu a veľmi chutná. Hodí sa na každú príležitosť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
6 ks vajce
300 g cukor práškový
8 lyžica káva čierna (uvarená)
30 g kakao
100 g orechy mleté
200 g múka hrubá
1,5 balíček prášok do pečiva
1 dl káva čierna (uvarená)
100 g čokoláda
1 ks žĺtok
100 g cukor práškový
100 g Palmarín
1 čokoládová poleva
šlahačka
perníčky radia