rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Detská pudingovo-smotanovo-jahodová torta

Veselá torta pre veselé chvíle v kruhu vašej rodiny..

postup:

  • 1. Príprava cesta: Heliu so šľahačom vyšľaháme a postupne pridávame 200 g krupicového cukru a vanilkový cukor. Vajcia po jednom primiešavame (po pol minúte). Preosejeme prášok do pečiva a múku a po porciách primiešavame spolu s citrónovou šťavou z jeden a pól citróna a lyžičkou postrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu premiešame. Cesto natrieme na papierom pokrytý plech a pečieme pri teplote 170 °C 30 minút. 

  • 2. Príprava plnky: Pripravíme puding podľa postupu na obale a ešte teplý ho natrieme na teplý koláč. Nakrájané jahody poukladáme na puding (jahody môžeme ľubovoľne nahradiť iným ovocím podľa chuti napr. pomarančom, marhuľami..).

  • 3. Vyšľaháme smotanu, natrieme na koláč a obložíme BE-BE keksami. 

  • 4. Z 200 g preosiatého práškového cukru, 3 polievkových lyžíc jahodovej šťavy a 3 polievkových lyžíc citrónovej šťavy pripravíme polevu, ktorou potrieme keksy a ľubovoľne ozdobíme cukríkmi, či gumovými medvedíkmi.

  • 5. Zákusok môžeme pripraviť deň predtým ako ho budeme podávať, aby stihli keksíky zmäknúť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Detská pudingovo-smotanovo-jahodová torta

Veselá torta pre veselé chvíle v kruhu vašej rodiny..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
200 g Helia
250 g múka hladká
240 g cukor krupicový
200 g cukor práškový
500 ml smotana na šľahanie 33%
1 ks vanilínový cukor
1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva
1 ks puding vanilkový
30 ks BE-BE keksy
300 g jahody
4 ks citrón
jahodová šťava
4 ks vajcia
500 ml mlieko

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia