rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Dunajské vlny

Mäkkučké, šťavnaté, krémové obláčiky. Mňam!

postup:

  • Dunajské vlny

    1. Pripravíme si tuhý sneh z bielkov. Potom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom, postupne pridáme Palmarin, múku, prášok do pečiva, mlieko a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.

  • Dunajské vlny

    2. Vypracujeme hladké cesto. 1/2 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme marhule.

  • Dunajské vlny

    3. Do druhej 1/2 cesta pridáme kakao. Na marhule natrieme druhú časť cesta. Pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom natrieme plnkou, ktorú si pripravíme tak, že šťavu z kompótu, vanilkový cukor a 2 Zlaté klasy uvaríme na hustú kašu. Vychladnutú kašu potom vymiešame s 250g Palmarínu a 5 lyžicami práškového cukru.

  • Dunajské vlny

    4. Napokon polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripavíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme 100g čokolády a 40g Cery.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Dunajské vlny

Mäkkučké, šťavnaté, krémové obláčiky. Mňam!

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g cukor práškový
450 g múka polohrubá
1 bal. prášok do pečiva
1 dl mlieko
2 lyžica kakao
1 -2 marhuľový kompót
1 bal. vanilínový cukor
2 bal. Zlatý klas
250 g Palmarín
100 g čokoláda
40 g Cera
perníčky radia