rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Francúzsky krémeš

Úžasný domáci krémeš, ktorý sa z tanierov vytratí určite rýchlo. Pozrite si fotopostup.

postup:

  • Francúzsky krémeš

    1. Lístkové cesto, rozdelím na dve časti a vyvaľkáme. Položím na opačnú stranu dvoch plechov.Dobre popichám, aby sa mi cesto nenafúklo. Pečiem v dobre vyhriatej rúre na 200-220 °C. Pečiem do zlatista.

  • Francúzsky krémeš

    2. Plnka: 1 liter mlieka dáme prevariť. V malom množstve mlieka rozhabarkujem 2 balíčky vanilkového prášku, 3 lyžice hrubej múky, štipku soli, 2 žĺtka, vanilkový cukor. Uvaríme hustú kašu. Ešte do teplej kaše zapracujeme 150 g Helie. Miešame a nakoniec pridáme 3 lyžice rumu. Medzi tým si vyšľaháme z 2 bielkov sneh a pridáme 200 g práškového cukru. Keď je sneh pevný, zapracujeme do letnej zmesi aj sneh. Plnka na krémeš je hotová. Ešte teplú ju navrstvíme na upečený plát.

  • Francúzsky krémeš

    3. Zo smotany, stužovača a 1/2 balíčka vanilkového cukru si vyšľaháme šľahačku. Na schladenú plnku poukladáme šľahačku a rozotrieme.

  • Francúzsky krémeš

    4. Dám si rozpustiť vo vodnom kúpeli 100 g čokolády (75%) a 100 g Cery. Ak je poleva hustá, môžete priliať trošku mliečka alebo smotany. Teplou polevou potrieme horný plát cesta. Pri kuchynskej teplote nechám čokoládu schladiť.

  • Francúzsky krémeš

    5. Vrchný plát s čokoládou prenesiem na plát s plnkou a šľahačkou. Zákusok necháme v chlade. Krájame až po troch hodinách spolu s plnkou a spodným plátom (môžete nechať odstáť aj dlhšie). V horúcej vode nahrejem nože, aby sa mi čokoláda dobre krájala a topila, nie lámala a narežem Francúzske krémeše na kocky.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Francúzsky krémeš

Úžasný domáci krémeš, ktorý sa z tanierov vytratí určite rýchlo. Pozrite si fotopostup.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
1 bal. lístkové cesto
1 liter mlieko
200 g cukor práškový
3 lyžica múka hrubá
2 bal. puding vanilkový
1,5 bal. vanilínový cukor
150 g Helia
3 lyžica rum
100 g čokoláda na varenie
2 ks vajcia
100 g Cera
250 ml smotana na šľahanie 33%
1 bal. stužovač šľahačky
soľ
perníčky radia