rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Gaštanová torta

Gaštanová dobrota pre mlsné jazýčky.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Oddeľte žĺka od bielkov. Trištvrte gaštanového pyré zmiešame so žĺtkami. Vyšľaháme si bielka (+ štipka soli aby to bolo tuhšie). Postupne zmiešame vyšľahané bielka s gaštanovou hmotou, ktorú sme si urobili na začiatku. Formu si vymastíme Palmarinom a vysypeme múkou. Pečieme 30-45min pri teplote 160°C v elektrickej trúbe.

  • 2. Príprava krému: Mlieko vyšľaháme so šľahačkou a zbytkom pyré elektrickým ručným šľahačom.

  • 3. Korpus rozrežeme na polku, pokvapkáme rumom, potrieme džemom, potom šľahačkou a prikryjeme korpusom. Celú tortu potrieme zbytkom krému a ľubovolne ozdobíme. Napr. postrúhame na vrch gaštanové pyré (ak nám ešte ostalo) alebo ozdobíme ovocím.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Gaštanová torta

Gaštanová dobrota pre mlsné jazýčky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
klas
6 ks vajcia
500 g gaštanové pyré (rozmixované gaštany)
1 bal. šlahačka v prášku
150 ml mlieko
rum
ríbezľový džem
Palmarín
múka hladká

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia