rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Gúľaná štrúdla

Štrúdľa z vlastného cesta s fotopostupom. Vždy sa za ňou len zapráši. Zdravý koláč s rôznymi plnkami.

postup:

  • Gúľaná štrúdla

    1. Pripravíme si suroviny.

  • Gúľaná štrúdla

    2. Hladkú múku, cukor, mlieko, Palmarin, soľ zmiesime v miske na jemné štrúdľové cesto.

  • Gúľaná štrúdla

    3. Na pracovnej doske si cesto rozdelím na 6 bochníčkov. Obyčajne si urobím cesto deň vopred a dám do chladu odpočinúť. Keď je cesto urobené deň vopred, dá sa natenšie vygúľať.

  • Gúľaná štrúdla

    4. Počet štrúdiel robím podľa potreby. V prípade, že sa rozhodnem urobiť jednu alebo dve štrúdle, ostatné bochníčky dám do mrazničky a vyberiem podľa potreby.

  • Gúľaná štrúdla

    5. Bochník cesta rozgúľam na pracovnej doske. Dá sa vygúľať na veľmi tenučko, vygúľané cesto preložím na plátno, cesto sa dá ešte jemno aj povyťahovať ako ťahaná štrúdľa.

  • Gúľaná štrúdla

    6. Vopred si načistím jablká a opražím strúhanku, alebo zomeliem mak, podľa toho akú štrúdľu robím. Opraženú strúhanku potom zarobím s cukrom, vanilkou, škoricou, (mak, cukor, vanilka, citronová kôra).

  • Gúľaná štrúdla

    7. Na rozgúľaný štrúdľový plát, ktorý mám preložený na plátne nasypem zarobenú opraženú strúhanku a rovnomerne roztiahnem.

  • Gúľaná štrúdla

    8. Na roztiahnutú strúhanku naložím jablká.

  • Gúľaná štrúdla

    9. Potom opatrne za pomoci plátna štrúdľu rolujem.

  • Gúľaná štrúdla

    10. Preložím na plech a potriem olejom.

  • Gúľaná štrúdla

    11. Keď robím dve, na plechu vyzerajú takto :). Pečiem cca 30 - 35 min. podľa potreby, sledujem akú má farbu pri 150°C.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Gúľaná štrúdla

Štrúdľa z vlastného cesta s fotopostupom. Vždy sa za ňou len zapráši. Zdravý koláč s rôznymi plnkami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
450 g múka hladká
1 ks Palmarín
2 dl mlieko
1 lyžica cukor práškový
troška soľ
podľa potreby jablká
podľa potreby mak
podľa potreby cukor práškový
podľa potreby vanilínový cukor
citrónová kôra strúhaná
škorica mletá
škorica mletá
strúhanka (pražená)
na vymastenie plechu olej
perníčky radia