rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Hobbitový dezert

Ak tento koláčik nezjete na posedenie celý, môžete ho považovať za neškodný koláč, ktorý môžete jesť bez akýchkoľvek výčitiek svedomia. 

postup:

  • 1. Príprava korpusu: Ponorným mixérom rozmixujeme hobbitov, ale nie úplne dohladka. Heliu roztopíme, zmiešame s vodou a pridáme k hobbitom a vypracujeme cesto. Zmes natlačíme do tortovej formy naspodok aj po bokoch tak, aby vytvorila pevný okraj bez dierok. Môžeme si pomôcť napríklad pohárom s rovným dnom.

  • 2. Príprava plnky: Nastrúhame si kôru z 1 a pol limetky (alebo citróna) a vytlačíme šťavu. Očistíme vanilkový struk (môžeme nahradiť 1 vanilínovým cukrom). Zmiešame spolu tvaroh, nátierkové maslo, 2 vajcia, 2 lyžice medu, kôru z limetky, šťavu z limetky, vanilkový struk a Zlatý klas, ktorý primiešame do zmesi ako posledný. Všetko spolu vymixujeme a nalejeme na korpus. Pečieme pri teplote 170 °C zhruba 50 minút. Vo vypnutej rúre necháme vychladiť. 

  • 3. Príprava polevy č.1: Želatinu pripravíme podľa návodu a zmiešame s čerstvou pomarančovou šťavou z 2 pomarančov. Nalejeme na vychladený koláč a necháme stuhnúť.

  • 4. Príprava polevy č.2: Oddelíme 2 žĺtka a vymiešame ich s polievkovou lyžicou cukru do penista. Bielka so štipkou soli tiež vymiešame do penista. Čokoládu nad parou rozpustime (môžeme pridať 2 lyžice mlieka alebo šľahačky, aby sa s čokoládou lepšie pracovalo, ale nemusí byť). Keď sa čokoláda rozpustí, pridáme ju k žĺtkam a postupne a opatrne zapracujeme bielka, aby sme vytvorili ľahkú penu. Vylejeme na polevu č. 1 a necháme chladiť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Hobbitový dezert

Ak tento koláčik nezjete na posedenie celý, môžete ho považovať za neškodný koláč, ktorý môžete jesť bez akýchkoľvek výčitiek svedomia. 

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
60 g Helia
1 lyžica cukor hnedý
1 bal. hobbits keksíky čokoládové
1/2 bal. hobbits keksíky obyčajné
500 g tvaroh - pasírovaný
200 g čokoláda tmavá 52%
1 ks maslo nátierkové bez príchute
1 ks želatina
1/2 bal. krémový prášok Zlatý klas
1 ks vanilkový struk
1 a 1/2 ks limeta
2 ks pomaranč
4 ks vajcia
2 lyžica med
3 lyžica voda
štipka soľ

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia