rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Hríbiky

Potešenie, radosť a chuť v sebe ukrývajú krehké hríbiky. Pozrite si fotopostup.

postup:

  • Hríbiky

    1. Pripravíme si suroviny.

  • Hríbiky

    2. Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme mäkké maslo a ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na 3 mm a formičkou v tvare hríbika vykrajujeme.

  • Hríbiky

    3. Ukladáme na vymastený plech. Môžme aj hustejšie.

  • Hríbiky

    4. Pri pečení dáme pozor, aby sa nespálili, lebo sú biele a môžu rýchlo stmavnúť. Keď začnú zo spodu hnednúť, treba ich vybrať z rúry. Hneď ich z plechu pozberáme.

  • Hríbiky

    5. Vychladené zlepujeme lekvárom a klobúčiky máčame v čokoládovej poleve.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Hríbiky

Potešenie, radosť a chuť v sebe ukrývajú krehké hríbiky. Pozrite si fotopostup.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    35 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
1 ks prášok do pečiva
250 g Helia
200 g cukor práškový
200 g kokos
1/2 ks vanilínový cukor
250 ks vajce
lekvár pikantný
podľa potreby čokoláda horká
perníčky radia