rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jablčník

Jednoduchá príprava podľa fotopostupu a chuť ako od babičky :).

postup:

  • Jablčník

    1. Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na strúhadle (alebo v mixéri), v rukách pretlačíme, aby sa trošku odšťavili. Zmes na panvici chvíľu popražíme. Ingrediencie na cesto spolu zmiešame a vytvoríme pevnú hmotu.

  • Jablčník

    2. Hmotu rozdelíme na dva rovnaké diely. Kým jeden diel spracúvame, druhý zatiaľ odložíme do mrazničky. Cesto rozvaľkáme na múkou posýpanej doske. Cesto uložíme na vymastený plech, poukladáme jablká zmiešané so škoricovým cukrom. Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na vrstvu jabĺk a pečieme vo vyhriatej rúre 40minút, kým nieje cesto zlatisté.

  • Jablčník

    3. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jablčník

Jednoduchá príprava podľa fotopostupu a chuť ako od babičky :).

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka polohrubá
2 ks vajcia
1 lyžica ocot
1 bal. prášok do pečiva
5 lyžica cukor práškový
1 ks Palmarín
1 kg jablká
2 ks škoricový cukor
perníčky radia