rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jablkovo hrušková pena s mandľami a mangovou omáčkou

Lahodná ovocná pena prinesie slastný pôžitok každej chuťovej bunke...

postup:

  • 1. Príprava treného koláčika: Heliu mierne nahrejeme a vymiešame do peny so 60 g práškového cukru. Pridáme 85 g žĺtok, vymiešame a nakoniec prisypeme preosiatu hladkú múku. Striekame na papier pomocou cukrárskeho vrecka. Pečieme pri teplote 180 °C do svetložltej farby.

  • 2. Príprava smotanového krému: Želatínu namočíme do vody s 50 g kryštálového cukru, povaríme a necháme vychladnúť. 250 g smotany vyšľaháme a prilejeme do nej studenú želatínu. Rozdelíme na dve časti a dochutíme. Do jednej časti pridáme jeblkovú pastu a do druhej hruškovú pastu. Ak nemáme pastu, môžeme použiť prevarené rozmixované ovocie. Podľa chuti pridáme šťavu z citróna. Do formy dáme najskôr jednu náplň a potom druhú. Necháme stuhnúť, môžeme aj zamraziť. Po stuhnutí polejeme želé polevou a posypeme opraženými hobľovanými mandľami.

  • 3. Príprava omáčky z manga: Mango očistené a pokrájané zalejeme vodou, pridáme cukor a marhuľový džem. Dobre prevaríme, aby zostalo mäkké. Odstavíme, dochutíme šťavou z limety a vhodným likérom. Používame za studena. 

  • 4. Ľubovoľnú kresbu na tanier urobíme z nutely. Položíme stuhnutý dezert, trený koláčik a usušený plátok jablka. Založíme čokoládovú ozdobu a prelejeme omáčkou z manga.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jablkovo hrušková pena s mandľami a mangovou omáčkou

Lahodná ovocná pena prinesie slastný pôžitok každej chuťovej bunke...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    35 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
60 g Helia
85 g múka hladká
60 g cukor práškový
70 g cukor kryštálový
250 g smotana na šľahanie 33%
20 g hrušková pasta (alebo rozmixované prevarené hrušky)
20 g jablková pasta (alebo rozmixované prevarené jablká)
100 g marhuľový džem
10 g želatina
10 g nutela
3 ks vajcia
1 ks citrón
1 ks mango
80 ml voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia