rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jahodová torta s plnkou z bielej čokolády

Je osviežujúca a nie príliš sladká a navyše pozrite ako vyzerá :).

postup:

  • 1. Šľahačku vyšľaháme a odložíme do chladu. Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou (POZOR môže sa zraziť, preto ju radšej pri roztápaní občas zložíme z pary.). Rozpustenú čokoládu pridáme do želatínového stužovača, ktorý sme si pripravili podľa návodu, rozmiešame a pridáme kyslú smotanu a zase premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.

  • 2. Korpus natrieme džemom a vylejeme naň šľahačkovú zmes. Ak chceme dvojfarebnú plnku, tak si šľahačkovú zmes rozdelíme na dve časti a do jednej zamiešame kakao. Dáme stuhnúť do chladničky.

  • 3. Po stuhnutí odstránime bok formy a vrch torty ozdobíme nakrájanými jahodami, ktoré môžeme potrieť želatínou. Aby sa leskli a neobschli. Bok torty môžeme posypať opraženými plátkami mandlí.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jahodová torta s plnkou z bielej čokolády

Je osviežujúca a nie príliš sladká a navyše pozrite ako vyzerá :).

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 ks korpus
200 g čokoláda biela
300 ml smotana kyslá
280 ml smotana na šľahanie 33%
1/2 bal. stužovač šľahačky
jahody
džem
mandle
kakao
perníčky radia