rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jarný sen

Radi snívate? Doprajte si krásny a chutný sen kedykoľvek počas dňa.

postup:

  • 1. Cukor a vanilkový cukor spolu s vajciami šľaháme do penista. Pridáme olej a Fantu. Múku s práškom do pečiva zmiešame a postupne pridáme k cestu. Na vymastenú a múkou vysypanú formu (26cm) vylejeme cesto a pečieme pri 160°C asi 20 min.

  • 2. Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme šľahačku, vyšľahanú so stužovačom a lyžicou natrieme na vychladnutý kompót. Skúste natrieť nerovnomerne, aby bol vrch vlnovkový.

  • 3. Rebarboru nakrájame a dáme do hrnca, posypeme cukrom a necháme stáť 15min. Jahody nakrájame na štvrťky, pár si necháme na ozdobu. Odstátu rebarboru trocha podusíme. Solamyl zmiešame s trochou vody a primiešame  k rebarbore, trocha povaríme, pridáme jahody a premiešame. Kompót dáme rovnomerne na korpus a necháme v chladničke stuhnúť.

  • 4. Na ozdobu použijeme: 1 pol. lyžica práškového cukru, 1 čajová lyžica nasekanej mäty, 1-2 pol. lyžice opražených mandľových lupienkov. Jahody, cukor a mätu premiešame a ozdobíme nimi tortu. Okraje môžeme posypať mandľami.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jarný sen

Radi snívate? Doprajte si krásny a chutný sen kedykoľvek počas dňa.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
2 ks vajcia
250 g cukor krupicový
1 bal. vanilínový cukor
60 ml olej
125 g múka hladká
2 lyžica kypriaci prášok do pečiva
500 g jahody
250 ml smotana na šľahanie 33%
1 bal. stužovač šľahačky
250 g tvaroh
50 g cukor práškový
2 bal. vanilínový cukor
1 ks citrón
75 ml Fanta
500 g rebarbora
60 g Solamyl
perníčky radia