rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelové veterníky

Akurát do ruky, šikovné veterníčky s jemným krémom uprostred vyčaria šibalský úsmev na každej tvári. Pečenie vám zjednoduší fotorecept.

postup:

  • Karamelové veterníky

    1. 0,75l vody, 1 Palmarin, štipku soli dáme do hrnca. Keď sa Palmarin rozpustí a vrie, prisypeme múku a miešame. Keď sa nám hmota začne odlepovať od hrnca, odstavíme ju a necháme trošku vychladnúť. Primiešame 10 celých vajíčok.

  • Karamelové veterníky

    2. Hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame veterníky na plech vyložený papierom na pečenie. Pred pečením pokvapkáme vodou. Pečieme pri teplote 200°C, a keď začnú ružovieť na 180°C, vypneme. Rúra sa nesmie otvárať.

  • Karamelové veterníky

    3. Karamelový krém: 250 dkg kryštalového cukru upálime na karamel. Pridáme 1l vlažného mlieka. Keď sa to rozpustí, primiešame 3 Zlaté klasy a prevaríme. Ešte do horúceho pudingu vmiešame 125g masla. TIP: ak by ste chceli bezlaktózové veterníčky. Naplňte ich napr. sójovým jogurtom, ktorý sa dá bežne kúpiť v obchode.

  • Karamelové veterníky

    4. Veterníky prekrojíme a naplníme krémom

  • Karamelové veterníky

    5. Karamelová šľahačka: 6PL kryštálového cukru skaramelizujeme, pridáme zohriatu šľahačku 500ml, necháme rozpustiť a vychladnúť. Potom dáme minimáne na 12 hod. do chladničky. Na druhý deň, pridáme 4ks stužovaču šľahačky a vymiešame do pevna. Dáme na veterníky s krémom a prikladáme druhú časť veterníka.

  • Karamelové veterníky

    6. Čokoládová poleva: 1/2 čokolády na varenie, trošku Cery roztopíme nad parou a polejeme veterníky. Dáme do chladničky vychladnúť. Dobrú chuť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelové veterníky

Akurát do ruky, šikovné veterníčky s jemným krémom uprostred vyčaria šibalský úsmev na každej tvári. Pečenie vám zjednoduší fotorecept.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    150 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    100 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
cukor
0,75 liter voda
1 ks Palmarín
1 štipka soľ
400 g múka polohrubá
10 ks vajce
250 g cukor kryštálový
1 liter mlieko vlažné
3 ks Zlatý klas
125 g masla
6 lyžica cukor kryštálový
500 ml smotana na šľahanie 33%
4 ks stužovač šľahačky
1/2 ks čokoláda na varenie
30 g Cery

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia