rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelovo-punčové rezy

Výborný, šťavnatý zákusok. Jeho chuť zvýrazňuje karamelový krém. Zjednodušte si postup fotoreceptom.

postup:

  • Karamelovo-punčové rezy

    1. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov, cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme dva piškótové pláty.

  • Karamelovo-punčové rezy

    2. Uvaríme si punčový sirup - silný čaj, rum, cukor, kakao, vanilka, necháme vychladnúť. Skaramelizujeme cukor, zalejeme sladkou smotanou a rozmiešame. Necháme vychladnúť

  • Karamelovo-punčové rezy

    3. Palmarin, cukor a dva žĺtky vyšľaháme do hladka.

  • Karamelovo-punčové rezy

    4. Karamelovú hmotu a Palmarinovú hmotu spojíme a vyšľaháme na hladký krém. Jeden plát natrieme marhuľovým džemom, prikryjeme druhým plátom a druhý plát polejeme punčovým sirupom.

  • Karamelovo-punčové rezy

    5. Potom naň natrieme krém, necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.

  • Karamelovo-punčové rezy

    6. Krájame na rezy.

  • Karamelovo-punčové rezy

    7. Prichystáme si všetky suroviny.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelovo-punčové rezy

Výborný, šťavnatý zákusok. Jeho chuť zvýrazňuje karamelový krém. Zjednodušte si postup fotoreceptom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
10 ks vajcia
10 lyžica cukor kryštálový
10 lyžica múka polohrubá
1/2 bal. prášok do pečiva
marhuľový džem
200 ml čaj tuhý
250 ml rum
150 g cukor práškový
2 lyžica kakao
1 ks vanilínový cukor
300 g cukor kryštálový
250 ml smotana na šľahanie 33%
1 ks Palmarín
1 lyžica cukor práškový
2 ks žĺtok
200 g čokoláda na varenie
100 g Cera
perníčky radia