rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kávová roláda

Chutná a nenáročná roláda, všetci ju máme radi. Jemná piškóta s lahodným krémom.

postup:

  • 1. Upečieme si cesto: Vajcia s cukrom vymiešame do penista. Pridáme múku s práškom do pečiva, orechy, zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný plech. Upečieme a necháme na doske vychladnúť.

  • 2. Pripravíme si krém: Do mlieka pridáme kávu, uvaríme ju, precedíme a dáme vychladnúť. Potom vo vodnom kúpeli za stáleho miešania pridáme vychladnutú kávu, postupne múku, vanilínový cukor a uvaríme hustú kašu. Odstavíme ju z ohňa a chvíľu ešte miešame, aby sa neurobili hrčky. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, a potom spojíme s vychladnutou kávovou kašou. Nakoniec pridáme rum.

  • 3. Krok 3 Vychladnutý plát cesta natrieme krémom, zvinieme do rolády a polejeme čokoládovou polevou alebo opraženými lieskovými orechmi.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kávová roláda

Chutná a nenáročná roláda, všetci ju máme radi. Jemná piškóta s lahodným krémom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    105 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
6 ks vajcia
6 lyžica cukor práškový
2 lyžica múka polohrubá
4 - 5 lyžica orechy mleté
1/2 bal. prášok do pečiva
1 ks čokoláda na varenie
lieskové orechy
150 ml mlieko
1 lyžica káva mletá
1 lyžica múka hladká
1 bal. vanilínový cukor
180 g Helia
100 g cukor práškový
1 lyžica rum
perníčky radia