rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelová žemľovka

Úžasná karamelová žemlovka, ktorá všetkých poteší.

postup:

  • 1. Zapekaciu nádobu vymažeme Palmarinom a vysypeme strúhankou. Pripravíme si karamelové mlieko. Roztopíme v hrnci cukor na karamel a rozmiešame ho s mliekom, do ktorého potom dáme namočiť 2 rožky nakrájané na kolieska. Následne uložíme na dno nádoby. Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti). 2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v karamelovom mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok.

  • 2. Tvaroh, hrozienka a vynilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov. 3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh.V 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky.

  • 3. Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch. Pečieme cca 12 min. na 220º C. Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh natrieme navrch a dáme zapiecť. Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelová žemľovka

Úžasná karamelová žemlovka, ktorá všetkých poteší.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 27.09.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    -
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    12 min.
  • Teplota
    pečenia:
    220 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 troška Palmarín
7 ks rožok
1/2 liter mlieko
4-5 ks jablká
2 ks škoricový cukor
20 g vanilkový cukor
250 g jemný tvaroh
150 g hrozienka
125 g maslo
3 ks vajcia

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia