rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kokosová pochúťka

Urobte si koláčik ako robia profesionálky. Recept od Jožky Zaúkolcovej. Vyskúšajte, určite vám bude chutiť.

postup:

  • 1. Kakaový korpus: bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 180°C upečieme, približne 15 min. Po vychladnutí potrieme malinovým džemom, rozotrieme kokosovú náplň, necháme stuhnúť. Rozotrieme čokoládovú náplň a opäť necháme stuhnúť. Po stuhnutí polejeme čokoládou pokrájame a vhodne dozdobíme.

  • 2. Kokosová náplň - Postup – hrozienka zalejeme rumom, necháme napučať. Cukor preosejeme, pridáme kokos, zmiešame spolu s hrozienkami namočenými v rume rozotrieme na plát potretý malinovým džemom.

  • 3. Čokoládový krém: smotanu prevaríme, pridáme čokoládu, kakao a necháme vychladnúť. Rozšľaháme a pridáme zmäknuté maslo a Heliu. Vymiešame hladký krém.

  • 4. Dokončíme tak, že na vrch nalejeme čokoládu rozpustenú v Cere.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kokosová pochúťka

Urobte si koláčik ako robia profesionálky. Recept od Jožky Zaúkolcovej. Vyskúšajte, určite vám bude chutiť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 14.01.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    180 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
60 g Čokoláda horká 50%
25 g cukor práškový
60 g Palmarín
3 ks vajcia
60 g cukor kryštálový
60 g múka polohrubá
300 g kokos strúhaný
220 g cukor práškový
2,5 dl rum
100 g hrozienka
100 g smotana na šľahanie 33%
50 g maslo
50 g Helia
60 g čokoláda horká
20 g kakao
150 g čokolády
50 g Cera
perníčky radia