rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Koňaková roláda

Výborná roláda, s chrumkavou čokoládovou polevou.

postup:

  • 1. Bielky šľaháme a postupne do nich primiešame cukor aj vanilkový cukor. Do tuhého snehu zľahka vmiešame žĺtky, mandle a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Pečieme cca 15 min na 180 stupňoch, ešte mierne teplé aj s papierom zatočíme a necháme vychladnúť.

  • 2. Na plnku uvaríme z mlieka, múky, cukru a maizeny hustú kašu. Po odstavení do nej vmiešame vaječný koňak. Heliu vymiešame s vanilkovými cukrami a spojíme s vychladnutou kašou na hladký krém.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Koňaková roláda

Výborná roláda, s chrumkavou čokoládovou polevou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
8 ks žĺtok
8 ks bielok
8 lyžica cukor kryštálový
1 bal. vanilínový cukor
4 lyžica mandle mleté
4 lyžica kakao
1/2 lyžička soľ
400 ml mlieko
2 bal. vanilínový cukor
60 g cukor kryštálový
60 g maizena
1 lyžica múka hladká
250 g Helia
150 ml vaječný koňak
100 g čokoláda horká
50 g Cera
perníčky radia