rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kysnutý závin s kapustou

Chutí  nám všetkým v lete či v zime, nasýti, občerství, a má veľa vitamínov. Zjednodušte si prípravu fotopostupom.

postup:

  • Kysnutý závin s kapustou

    1. Urobíme kvások a necháme chvíľu pokysnúť.

  • Kysnutý závin s kapustou

    2. Kvások pridáme do plastovej nádoby k 1 kg hladkej múky špeciál, 180g Palmarinu, štipku soli a vymiešame na vláčne cesto. Necháme kysnúť 1 hod.

  • Kysnutý závin s kapustou

    3. Medzitým si speníme nakrájanú údenú slaninku. Pridáme 2 balenia kyslej kapusty, podusíme a podlejeme vodou. Dusíme až kým sa voda neodparí. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na 4-5 častí, rozvaľkáme. Plníme kapustou a ukladáme na olejom pomastený plech. Chvíľku ešte necháme pokysnúť.

  • Kysnutý závin s kapustou

    4. Pred pečením potrieme olejom s vodou v pomere 1:1 a posypeme slnečnicovými jadierkami. Pečieme vo vyhriatej rúre 45 min. na 180-200 stupňoch.

  • Kysnutý závin s kapustou

    5. Po upečení znovu potrieme olejom s vodou. Vychladnuté pokrájame.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kysnutý závin s kapustou

Chutí  nám všetkým v lete či v zime, nasýti, občerství, a má veľa vitamínov. Zjednodušte si prípravu fotopostupom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    190 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
kapusta
0,7 liter mlieko vlažné
1 ks droždie
1 lyžica múka hladká
1 lyžica cukor krupicový
1 kg múka hladká špeciál
180 g Palmarín
štipka soľ
slanina
2 liter smotana kyslá

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia