rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Lahodný ovocný koláč

Aj ľudia, ktorí obyčajne koláče nejedia, tomuto koláču proste neodolajú..

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: Do misky oddelíme žĺtka a vymiešame s 2 pohármi jemného kryštálového cukru a Palmarinom na hladkú hmotu. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, mlieko (alebo ovocný džús) a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre približne 25-30 minút pri 170 stupňoch. Skúsime špáradlom, či je dobre upečené. 

  • 2. Príprava plnky: 1 šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a primiešame 2 smotanové biele jogurty, 4 polievkové lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor. Plnku nalejeme na vychladnuté cesto a poukladáme na ňu ovocie podľa chuti (najlepšie sú čerstvé voňavé jahody, ktoré pokrájame na polovičky, prípadne kiwi pokrájané na kolieska).

  • 3. Ovocie zalejeme farebnou želatinou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale. Na veľký plech treba minimálne 2 balenia. Zmes necháme trošku vychladnúť a potom pomaly postupne nalejeme rovnomerne na ovocie. Necháme dobre vychladnúť a stuhnúť. Tip: V prípade, že nemáme želatínu, uvaríme si 500 ml vody, pridáme 1 vrecúško práškového džúsu (podľa použitého ovocia) a zlatý klas rozmiešaný v 1 dcl vody. Podľa chuti môžeme pridať cukor. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Lahodný ovocný koláč

Aj ľudia, ktorí obyčajne koláče nejedia, tomuto koláču proste neodolajú..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Palmarín
2 a 1/2 pohár 250 ml múka polohrubá
2 pohár 250 ml cukor kryštálový
4 lyžica cukor práškový
1 ks smotana na šľahanie 33%
2 ks jogurt biely
1/2 ks kypriaci prášok do pečiva
1 ks vanilínový cukor
2 ks želatina
5 ks vajcia
130 ml mlieko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia