rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Letná osviežujúca torta

Torta vhodná na horúce letné dni.

postup:

  • 1. Postup na prípravu cesta - bielka, 2/3 práškového cukru a jeden vanilínový cukor vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, pridáme rozpustený Palmarin. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme hladkú múku s kypriacim práškom. Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C, pečieme približne 30 min. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti. Naplníme ľahkou smotanovou náplňou. Necháme stuhnúť, po stuhnutí bohato dozdobíme čerstvým ovocím, šľahačkou a čokoládou, prípadne mandľovými makronkami.

  • 2. Smotanová náplň – smotanu, kryštálový cukor s vanilínovým, vyšľaháme, pridáme pochúťkovú smotanu. Zľahka zamiešame, aby nám náplň nezredla.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Letná osviežujúca torta

Torta vhodná na horúce letné dni.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 08.08.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    180 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
smotana
100 g cukor práškový
5 ks vajcia
100 g hladkej múky
20 g cukor vanilkový
30 g Palmarín
štipka kypriaci prášok do pečiva
200 g Smotana pochúťková
30 g cukor kryštálový
20 g cukor vanilkový
150 g čerstvé ovocie
50 g čokoláda
100 ml smotana na šľahanie 33%
250 ml smotana na šľahanie 33%
200 ml smotana kyslá

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia