rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Likérová bábovka

Klasika doplnená o výborný vajećný likér. Pozrite si fotorecept.

postup:

  • Likérová bábovka

    1. Pripravíme si cesto na bábovku. Najskôr si vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme likér a olej.

  • Likérová bábovka

    2. Potom zmiešame múku so Solamylom a práškom do pečiva a dôkladne premiešame s vyšľahanými vajíčkami. Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou.

  • Likérová bábovka

    3. Asi 3/4 hmoty vylejeme do formy a do zvyšnej časti pridáme kakao. Dôkladne premiešame a vylejeme na svetlú časť.

  • Likérová bábovka

    4. Pečieme asi 60 minút a ku koncu pečenia skúsime špajdľou či je upečená. Potom ju vytiahneme z rúry a vyklopíme na tanier. Pred podávaním ju posypeme práškovým cukrom.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Likérová bábovka

Klasika doplnená o výborný vajećný likér. Pozrite si fotorecept.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    10 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
5 ks vajcia
250 g cukor práškový
250 ml olej
250 ml likér vaječný
125 g múka polohrubá
125 g múka polohrubá
125 g Solamyl
2 ks vanilínový cukor
1 ks kypriaci prášok do pečiva
2 lyžica kakao
perníčky radia