rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mäkke perníky

Perníčky ako majú byť. Mäkučké a s príjemnou korenistou chuťou.

postup:

  • 1. Do 500 g hladkej múky rozmiešam jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypeme do kastróla, kde je zvyšok surovín. Zamiešame a necháme vychladnúť.

  • 2. Do nie úplne vychladnutej zmesi primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho potom dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5mm a vykrajujeme.

  • 3. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 min pri cca 170-180 stupňoch.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mäkke perníky

Perníčky ako majú byť. Mäkučké a s príjemnou korenistou chuťou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    10
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
120 g Palmarín
160 g med
160 g cukor kryštálový
2 ks vajcia
500 g hladká múka
1 lyžička sóda bikarbóna
1 lyžička mletá škorica

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia