rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Makový baránok

Úžasne vyzerajúci a veľmi chutný koláčik. Makové kučierky každému zachutia.

postup:

  • 1. Múku, práškový a vanilínový cukor, soľ a droždie premiešame. Pridáme vlažné mlieko a necháme cca. 15 min. kysnúť. Premiesime a necháme kysnúť.

  • 2. Prichystáme si náplň: mlieko s práškovým cukrom a medom prevaríme. Odstavíme a pridáme mak zmiešaný so strúhankou a rozmiešame.

  • 3. Z kysnutého cesta odoberieme asi 1/3. Zvyšok rozvaľkáme na plát a potrieme makovou náplňou, zrolujeme a nakrájame na kolieska široké cca 2cm. Zo zvyšku cesta vytvarujeme nožičky, hlavu, chvostík, a ukladáme na plech v tvare baránka. Potrieme vajcom a pečieme pri teplote 160 - 170 °C cca 30 - 40min. Hrozienko použijeme ako oko.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Makový baránok

Úžasne vyzerajúci a veľmi chutný koláčik. Makové kučierky každému zachutia.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    50 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
400 g múka polohrubá
50 g cukor práškový
1 bal. vanilínový cukor
1 lyžička soľ
1 bal. droždie (sušené)
150 - 200 ml mlieko
1 ks vajce
250 ml mlieko
25 g cukor práškový
2 lyžica med
100 g mak mletý
4 lyžica strúhanka
1 ks vajce
1 ks hrozienka
1 bal. vanilínový cukor
perníčky radia