rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Malinovo-ananásova roláda

Skvelá piškótová roláda s kopou ovocia. Upečte si ju podľa fotopostupu.

postup:

  • Malinovo-ananásova roláda

    1. Žĺtka so 60g cukru a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista. Bielka so 60g cukru vyšľaháme a primiešame k žĺtkovej mase. Múku s kukuričným škrobom  premiešame a po lyžiciach primiešame k cestu. Na papierom vyložený plech vylejeme cesto a pečieme pri 160 stupňoch, 13-15 minút.

  • Malinovo-ananásova roláda

    2. Po upečení vyklopíme korpus na utierku, ktorú posypeme krupicovým cukrom a pomocou utierky cesto zatočíme do rolády a necháme vychladnuť.

  • Malinovo-ananásova roláda

    3. Prichystáme si krém: Želatínu namočíme podľa návodu. Tvaroh zmiešame s kryštáľovým a vanilkovým cukrom, pridáme štipkou soli.  Napučanú želatinu spolu s lyžicou tvarohového krému necháme v hrnci na miernom ohni rozpustiť. Hmotu primiešame k tvarohovej plnke. Primiešame vyšľahanú smotanu a pripravené ovocie. Krém natrieme na vychladnutý korpus a stočíme do rolády. Necháme minimálne 2 hodiny v chlade.

  • Malinovo-ananásova roláda

    4. Hotovú roládu môžeme ozdobiť čokoládovou polevou a ozdobiť ovocím :).

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Malinovo-ananásova roláda

Skvelá piškótová roláda s kopou ovocia. Upečte si ju podľa fotopostupu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
6 ks vajcia
120 g cukor krupicový
2 bal. vanilínový cukor
soľ
60 g kukuričný škrob
100 g múka hladká
300 ml smotana na šľahanie 33%
250 g tvaroh
200 g maliny
1/2 ks ananás
čokoládová poleva
perníčky radia