rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Marlenka

Tejto torte sa nedá odolať. Mäkký korpus doplnený ľahkým sladkým krémom a poliate čokoládou.

postup:

  • 1. Lyžicu sódy zmiešanú s octom si pripravíme v blízkosti hrnca. Do vyššieho hrnca dáme maslo, med a cukor, počas varenia vymiešame. Potom pridáme pripravený ocot so sódou a miešame ďalej. Za stáleho miešania pridáme vajcia. Keď sa na povrchu objaví pena a začne hnednúť, tak odstavíme z ohňa. Hneď pridáme múku a zamiešame. Necháme vychladnúť.

  • 2. Cesto rozdelíme na 8 časti. Ja si urobím guľky. Každú vyvaľkáme na tenké plátky a po upečení každú zarovnáme, napr. pomocou pokrievky alebo hrnca. Pečieme 2-3 min. a plech si poriadne vymastíme, aby sa cesto neprilepilo.

  • 3. Salko si uvaríme vo vode. Môžeme si ho uvariť dopredu, tak 2 hodiny a necháme vychladnúť. Keď je vychladené, tak ho vyšľaháme s Heliou.

  • Marlenka

    4. Upečené pláty natrieme plnkou (aj boky a vrch) a čo nám zostali kúsky s cesta, rozmrvíme a posypeme ním vrch torty. Ozdobíme čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Marlenka

Tejto torte sa nedá odolať. Mäkký korpus doplnený ľahkým sladkým krémom a poliate čokoládou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g cukor práškový
700 g múka hladká
2 ks vajce
1 lyžica sóda bikarbóna
1 lyžička ocot
2 lyžica med
100 g Palmarín
1 ks kondenzované mlieko
250 g Helia
perníčky radia