rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Matúškova torta

Na pohľad veľmi zaujímavá a rovnako chutná torta..

postup:

  • 1. Príprava cesta: 4 žĺtka vyšľaháme s 200 g práškového cukru, pridáme 100 ml vody, roztopený Palmarin, 200 g hladkej múky, prášok do pečiva a nakoniec primiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Cesto riadne vymiešame a dáme do tortovej formy a upečieme.

  • Matúškova torta

    2. Upečený korpus prerežeme na 3 časti. Vrchnú a spodnú odložíme. Zo strednej časti vyrežeme štyri kruhy široké asi 2,5 cm pomocou dezertného tanierika, tanierika pod šálku a pohára na vodu (viď. obrázok).

  • 3. Príprava plnky: Vymiešame spolu nehrudkový tvaroh, 80 g práškového cukru, postrúhanú citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a 2 olúpané a roztlačené broskyne (najlepšie sú zavárané). V inej miske vyšľaháme 1 sladkú a 1 kyslú smotanu. Tvarohovú masu a vyšľahanú šľahačku spolu zmiešame a pridáme jednu želatinu za studena. 

  • 4. Na spodný plát natrieme lekvár (podľa chuti), položíme štvrtý (najväčší) a druhý kruh. Do medzier dáme plnku a zarovnáme. Na ďalšie poschodie dáme tretí a prvý kruh (teraz je cesto nad plnkou) a medzery zase vyplníme plnkou. Vrchný plát potrieme zo spodnej strany lekvárom a položíme navrch.

  • 5. Vrch torty môžeme poliať čokoládou alebo potiahnúť marcipánom alebo iba potrieť zvyškom krému. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Matúškova torta

Na pohľad veľmi zaujímavá a rovnako chutná torta..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 - 20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 - 200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
120 g Palmarín
200 g múka hladká
200 g cukor práškový
80 g cukor práškový
500 g tvaroh - pasírovaný
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 ks smotana kyslá
1 ks smotana na šľahanie 33%
1 ks želatina
broskyňový kompót
ríbezľový džem
1 ks citrón
4 ks vajcia
100 ml voda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia