rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Medový krémeš

Klasický jemný, ľahký a krehký domáci medový krémeš. Aby ste to zvládli ľahšie, pozrite si fotorecept.

postup:

  • Medový krémeš

    1. Zo surovin na cesto vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na poly.

  • Medový krémeš

    2. Každé vyvaľkáme na veľkosť plechu, dáme na pomastený plech a upečieme. Dáme pozor, aby cesto bolo upečené do zlatista.

  • Medový krémeš

    3. Z mlieka, žĺtka, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme puding.

  • Medový krémeš

    4. Do uvareného horúceho pudingu pridáme vyšľahaný sneh, do ktorého pridáme práškový cukor.

  • Medový krémeš

    5. Horúci vylejeme na medový plát.

  • Medový krémeš

    6. Na rozotretý puding dáme druhý plát a pocukrujeme.

  • Medový krémeš

    7. Necháme vychladnuť.  Je dobré aby postal aspoň 12 hod., aby pláty pekne zmäkli. Vychladnutý pokrájame.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Medový krémeš

Klasický jemný, ľahký a krehký domáci medový krémeš. Aby ste to zvládli ľahšie, pozrite si fotorecept.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    50 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    12 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
300 g múka hladká špeciál
štipka soľ
1 lyžička sóda bikarbóna
2 lyžica med
50 g cukor práškový
2 ks vajcia
150 g Palmarín
troška škorica mletá
1 liter mlieko
3 ks vajcia
3 bal. Zlatý klas
120 g cukor kryštálový
2 lyžica cukor práškový
na vymastenie plechu Cera
na posypanie cukor práškový
perníčky radia