rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mini-laskonky

Nenáročná sladká pochúťka s fotoreceptom.

postup:

  • Mini-laskonky

    1. Príprava cesta: 2 bielka vyšľaháme so 150 g práškového cukru a do hmoty zapracujeme orechy a múku. Naplníme zdobiace vrecko a hladkou trubičkou vystriekame kolieska na plech pokrytý papierom. Dáme sušiť do rúry pri teplote 130 °C približne 20 - 30 minút (nie dotvrda).

  • Mini-laskonky

    2. Príprava krému: Krém pripravíme tak, že 2 celé vajíčka s 50 g krupicového cukru a kakaom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Necháme vychladnúť a zašľaháme do toho zmäknutú Heliu. 

  • 3. Dokončíme tak, že na laskonku nastriekame krém a priklopíme ďalšou laskonkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Mini-laskonky

Nenáročná sladká pochúťka s fotoreceptom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
125 g Helia
100 g múka hladká
150 g cukor práškový
50 g cukor krupicový
50 g orechy mleté
1 lyžica kakao
4 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia