Úžasný čučoriedkový dezert, ktorý sa určite stane najobľúbenejším koláčom všetkých členov vašej rodiny...
1. Príprava piškótového cesta: Bielka vyšľaháme na sneh a primiešame 130 g kryštálového cukru. Potom vyšľaháme 4 žĺtka so 130 g kryštálového cukru, pridáme 8 lyžíc teplej vody a Palmarin. Primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielok. Cesto nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre.
2. Po upečení na ešte teplý piškót rovnomerne vylejeme čučoriedkový kompót aj so šťavou, ktorú piškót pekne nasiakne.
3. Príprava plnky: z 500 ml mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru uvaríme puding. Do horúceho krému zamiešame rýchlo 1 žĺtok trochu kryš. cukru a 1/3 Helie. Krém občas premiešavame, kým nevychladne. Zvyšnú Heliu vymiešame v miske s 200 g práškového cukru (podľa chuti). Potom obe zmesy spojíme a zmiešame. Krém natrieme na koláč a dáme stuhnúť do chladničky na 10 minút.
4. Vyšľaháme 2 práškové šľahačky so stužovačom a natrieme na koláč. Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom a mandľami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Úžasný čučoriedkový dezert, ktorý sa určite stane najobľúbenejším koláčom všetkých členov vašej rodiny...
250 g | Helia |
---|---|
6 lyžica | Palmarín |
260 g | múka polohrubá |
2 lyžica | múka hladká |
160 g | cukor kryštálový |
200 g | cukor práškový |
1/2 ks | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | krémový prášok Zlatý klas |
1 ks | vanilínový cukor |
2 ks | šľahačka prášková |
1 ks | šľahačkový stužovač |
140 ml | čučoriedkový kompót |
50 g | čokoláda |
50 g | mandľové lupienky |
5 ks | vajcia |
500 ml | mlieko |
8 lyžica | voda |