rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Modrý koláč

Úžasný čučoriedkový dezert, ktorý sa určite stane najobľúbenejším koláčom všetkých členov vašej rodiny...

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: Bielka vyšľaháme na sneh a primiešame 130 g kryštálového cukru. Potom vyšľaháme 4 žĺtka so 130 g kryštálového cukru, pridáme 8 lyžíc teplej vody a Palmarin. Primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielok. Cesto nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre. 

  • 2. Po upečení na ešte teplý piškót rovnomerne vylejeme čučoriedkový kompót aj so šťavou, ktorú piškót pekne nasiakne. 

  • 3. Príprava plnky: z 500 ml mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru uvaríme puding. Do horúceho krému zamiešame rýchlo 1 žĺtok trochu kryš. cukru a 1/3 Helie. Krém občas premiešavame, kým nevychladne. Zvyšnú Heliu vymiešame v miske s 200 g práškového cukru (podľa chuti). Potom obe zmesy spojíme a zmiešame. Krém natrieme na koláč a dáme stuhnúť do chladničky na 10 minút.

  • 4. Vyšľaháme 2 práškové šľahačky so stužovačom a natrieme na koláč. Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom a mandľami.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Modrý koláč

Úžasný čučoriedkový dezert, ktorý sa určite stane najobľúbenejším koláčom všetkých členov vašej rodiny...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 - 180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
6 lyžica Palmarín
260 g múka polohrubá
2 lyžica múka hladká
160 g cukor kryštálový
200 g cukor práškový
1/2 ks kypriaci prášok do pečiva
2 ks krémový prášok Zlatý klas
1 ks vanilínový cukor
2 ks šľahačka prášková
1 ks šľahačkový stužovač
140 ml čučoriedkový kompót
50 g čokoláda
50 g mandľové lupienky
5 ks vajcia
500 ml mlieko
8 lyžica voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia