rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Nugátový vrkoč

Kysnutá dobrota s nugátovou plnkou..

postup:

  • 1. Príprava cesta: trošku mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie, prípadne poprášime múkou. Necháme 10 - 15 minút vykysnúť kvások.

  • Nugátový vrkoč

    2. Príprava náplne: 700 ml mlieka, 250 g kryštálového cukru, 250 g Palmarinu, 4 lyžíice kakaa a Zlaté klasy povaríme spolu do stuhnutia a necháme vychladnúť. 

  • 3. Po vykysnutí kvások zmiešame s múkou, 3 lyžicami Palmarinu, 100 g kryštálového cukru, 3 bielkami, 1 žĺtkom, 500 ml mlieka a polievkovou lyžicou soli. Cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.

  • Nugátový vrkoč

    4. Cesto rozdelíme na 8 častí a vyvaľkáme. Každú časť potrieme plnkou a stočíme. Spletieme po 2 ks ako vrkoč (spolu 4 vrkoče) a uložíme na vymastený plech. Potrieme žĺtkom, ktoré môžeme rozmiešať s troškou vody.  

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Nugátový vrkoč

Kysnutá dobrota s nugátovou plnkou..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 - 35 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
300 g Palmarín
1 ks droždie
1 kg múka polohrubá
350 g cukor kryštálový
3 ks krémový prášok Zlatý klas
4 lyžica kakao
1 a 1/4 liter mlieko
3 ks vajcia
1 lyžica soľ

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia