rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Nutelové dvojfarebné rožky

S dvojfarebnými rožkami bude vyzerať misa koláčov pestro a bohato.

postup:

  • 1. Malú časť mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru, 15 sacharínov a droždie, prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.

  • 2. Pripravíme si zvyšný kryštálový cukor, múku, zvyšné mlieko, kávovú lyžičku soli, 120 g Palmarinu a po vykysnutí kvások s nimi premiešame. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti.

  • 3. V troche mlieka rozpustíme kakao a 5 sacharínov a pridáme do jednej polovice cesta.

  • 4. Obe cestá rozdelíme na dve časti (tak dostaneme 4 bochníky, 2 biele a 2 hnedé). Rozvaľkáme do kruhu 1 biele cesto, na vrch bieleho položíme 1 hnedé a spolu ich vaľkáme tak, aby zospodu bolo cesto biele, zvrchu hnedé. To isté spravíme s druhým bielym a hnedým cestom, ale tie prehodíme - naspodu bude hnedé cesto a navrchu biele.

  • 5. Cestá pokrájame na trojuholníčky a naplníme nutelou. Trojuholníky stočíme do rohlíkov a poukladáme na plech. Necháme vykysnúť asi hodinu.

  • 6. Pred pečením potrieme rozpusteným Palmarinom a pečieme na 200°C asi 25-30 minút. 

  • 7. Hneď po upečení znova potrieme rozpusteným Palmarinom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Nutelové dvojfarebné rožky

S dvojfarebnými rožkami bude vyzerať misa koláčov pestro a bohato.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
150 g Palmarín
600 g múka hladká
3 lyžica cukor kryštálový
30 g droždie
4 lyžica kakao
20 ks sacharín
nutela
350 ml mlieko
1 lyžička soľ

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia