rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Opitý biskupák

Chuť a vôňu dopĺňa jednoduchá príprava.

postup:

  • 1. Večer pred pečením sušené ovocie a kôru z citróna zalejeme rumom, zakryjeme a necháme do rána stáť.

  • 2. Celé vajcia, cukor, vanilka a škoricový cukor vymiešame do penista, pridáme Palmarin a múku premiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka primiešame odkvapkané ovocie a orechy. Zmes nalejeme do formy vymastenej Cerou a vysypanej strúhankou. Pečieme pri 161°C na 70 min.

  • 3. Potom chlebík vyberieme s formy a pokvapkáme rumom z ovocia. Vychladnutý posýpeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Opitý biskupák

Chuť a vôňu dopĺňa jednoduchá príprava.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    70 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
3 ks vajce
100 g cukor kryštálový
1 bal. vanilínový cukor
1 bal. škoricový cukor
180 g múka hladká
1/2 bal. prášok do pečiva
100 g Palmarín
300 g hrozienka
50 g marhule sušené
50 g brusnice sušené
1 ks citrónová kôra strúhaná
1 dl rum
perníčky radia