rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechová bábovka

Chutná orechová bábovka je ako stvorená pre pohodové chvíle pri čaji..

postup:

  • 1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny. Pridáme vajca. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, škoricu, pomleté vlašské orechy a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny. 

  • 2. Hmotu vložíme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Zarovnáme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút. 

  • 3. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechová bábovka

Chutná orechová bábovka je ako stvorená pre pohodové chvíle pri čaji..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 - 60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    140 - 160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g Palmarín
125 g múka hladká špeciál
175 g cukor práškový
200 g lieskové orechy mleté
12 g kypriaci prášok do pečiva
škorica mletá
1 ks citrón
3 ks vajcia

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia