rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Osviežujúci makovo-jahodový rez

Príjemne kyslastý a osviežujúci ovocný koláč..

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: Bielky vyšľaháme so 60g práškového cukru na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s 60 g práškového cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom dopenista. Postupne pridávame mäkkú Heliu. Následne opatrne pridávame sneh z bielkov k žĺtkovej pene a vpracujeme do nej zmes múky s mletým makom. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme na 180 °C zhruba 25 minút. 

  • 2. Príprava krému: 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy zmiešame s 50 ml vody a vsypeme do nej mletú želatínu. Necháme ju 10 minút napučať, potom ju za stáleho miešania zahrejeme až do úplného rozpustenia želatiny. 

  • 3. Vyšľaháme si šľahačku z 250 ml smotany. 

  • 4. Do kyslej smotany dáme 1 vanilínový cukor a 4 polievkové lyžice práškového cukru. Následne vmiešame do nej vyšľahanú šľahačku, vlažnú želatínu a 300 g nadrobno nakrájaných jahôd. 

  • 5. Jahodový krém rovnomerne natrieme na vychladnutú makovú piškótu a dáme do chladničky stuhnúť na 1-2 hod. 

  • 6. Keď nám krém trocha stuhne, rozložíme naň na tenké plátky nakrájané jahody a tortové želé, ktoré nevaríme s vodou, ale s 250 ml sirupu príchute Lesná zmes (prípadne s kompótovou šťavou z červeného ovocia). Potom je zákusok príjemne kyslastý a osviežujúci.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Osviežujúci makovo-jahodový rez

Príjemne kyslastý a osviežujúci ovocný koláč..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
100 g Helia
70 g múka hladká
140 g cukor práškový
250 ml smotana na šľahanie 33%
500 ml smotana kyslá
20 g želatina
1 bal. želé tortové
2 ks vanilínový cukor
1 ks škoricový cukor
100 g mak mletý
250 ml sirup lesná zmes
550 g jahody - čerstvé
1/2 ks citrón
4 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia