rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pavlova torta

Ľahká letná bezlepková tortička.

postup:

  • 1. Najskôr si vyšľaháme bielka takmer do tuha. Keď už budú takmer vyšľahané pridáme cukor. Zmiešame si ocot s Gustinom a rýchlo vlejeme do bielok s cukrom. Zamiešame. plech si vystelieme papierom na pečenie a bielkovu hmotu na ňom vytvarujeme do tvaru torty. Torta by mala mať veľkosť klasickej tortovej formy-nie viac. Nezľaknite sa toho, že bude vyššia.

  • 2. Keď máme Pavlovu upečenú necháme ju úplne vychladnúť. Povrch by mal byť jemne zlato-hnedý, trocha popukaný a chrumkavý. Na vychladnutú tortu dáme vyšľahanú šľahačku, bez cukru a ovocie podľa chuti.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Pavlova torta

Ľahká letná bezlepková tortička.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 15.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    70 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    cca 60 min. min.
  • Teplota
    pečenia:
    150°C ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
4 ks bielka
200 g práškového cukru
1 lyžička Gustin
1 lyžička octu
250 ks šľahačkovej smotany
perníčky radia