rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pletence

Chutné kysnuté pletence so škoricovou, makovou alebo kakaovou plnkou. Urobte si ich doma podľa fotoreceptu.

postup:

  • Pletence

    1. Z uvedených surovín zamiesime cesto, tak že si dáme do misky múku, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a pridáme ostatok. Nemusíme zarábať kvások, pretože nám cesto po vypracovaní krásne vykysne. Po vypracovaní (miesime ručne aspoň 10 min.) necháme na teplom mieste vykysnuť.  

  • Pletence

    2. Po vykysnutí cesto dáme na dosku vyhnetieme a rozdelíme na 3 diely. Každý rozvaľkáme a natrieme plnkou.

  • 3. Makovú plnku urobíme tak,že mak zaparíme troškou vody a premiešame, nanesieme na cesto a stočíme. Na makovú plnku použijeme: 100 g mak mletý, 1/2 ks vanilkový cukor, troška citrónovej šťavy, podľa chuti kryštálový cukor. Kakaovú plnku urobíme tak, že zmiešame  spolu kakao, cukor a múku. Cesto rozvaľkáme, potrieme olejom, nanesieme plnku a zasa pokvapkáme olejom a stočíme. Na kakaovú plnku použijeme 2 polievkové lyžice (PL) polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 PL kryštálového cukru, troška oleja. Škoricovú plnku urobíme tak, že cesto rozvaľkáme, potrieme olejom, na to rovnomerne rozsypeme škoricový cukor a naň vanilkový cukor. Pokvapkáme olejom a stočíme. Na škoricovú plnku použijeme: 1 ks škoricový cukor, 1 ks vanilkový cukor, troška oleja 1 ks vajce na potretie.

  • Pletence

    4. Každý stočený závin pokrájame tak, že každý tretí zárez je cez celý závin a dva nedorezaný. Tak, ako je to na obrázku a potom to zapletieme.

  • Pletence

    5. Každý pletenec uložíme na vymastený plech, potrieme vajcom a upečieme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Pletence

Chutné kysnuté pletence so škoricovou, makovou alebo kakaovou plnkou. Urobte si ich doma podľa fotoreceptu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15-20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g múka hladká
250 g múka polohrubá
2 lyžička soľ
6 lyžica cukor kryštálový
250 ml mlieko
1 balíček hrozienka
1/2 kocka droždie
100 g Palmarín
2 ks vajcia
100 g mak mletý
1 1/2 ks vanilínový cukor
1 lyžička citrónová šťava
2 lyžica kakao
perníčky radia