rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pletené pečivo z kysnutého cesta

Môže sa podávať potreté džemom, medom a maslom, s bielou kávou alebo kakaom.

postup:

  • 1. Droždie a cukor necháme nakysnúť v 1 dl mlieka. Do predhriatej múky zamiešame soľ, citrónovú kôru, kvások a v zvyšku mlieka rozšľahané vajce, rozpustený Palmarin. Vymiesime hladké cesto, necháme ho vykysnúť. Na doske vyformujeme rôzne tvary pleteného pečiva, ktoré poukladáme na pomastený plech. Pletienky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sézamom alebo makom. Koláče necháme trochu podkysnúť a následne ich upečieme v predhriatej rúre.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Pletené pečivo z kysnutého cesta

Môže sa podávať potreté džemom, medom a maslom, s bielou kávou alebo kakaom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
25 g droždie
100 g cukor kryštálový
3,5 dl mlieko
700 g múka polohrubá
2 ks vajce
1/2 ks citrónová kôra strúhaná
1/2 lyžička soľ
125 g Palmarín
sézamové semená
mak
perníčky radia